Taitoharjoittelu
Tavoite: Lajitaitojen perusteiden oppiminen
Maalinteko: Laukaisutekniikat paikaltaan ja liikkeestä, suoritusten monipuolistaminen ( Liike ja katseen nostaminen)
-Miten: Helpot 1v0 harjoitteet laidoista ja keskiviivalta. Harjoitusta voi vaikeuttaa asettamalla esteitä vetolinjalle (Esim pikkumaaleja), 1V1 tilanteet ja monipuolisemmat vetoharjoitteet. (Enemmän liikettä ja harjoitteita joissa katse täytyy nostaa enne vetoa)
Syöttö: Syöttö tekniikoiden opettelu paikaltaan ja liikkeestä sekä liikkeeseen
-Miten: Eri mittaisten syöttöjen opettelu parin kanssa. sekä yhdistettynä maalinteko harjoitukseen (Opeta syöttämään hiljaa ja kovaa, pitkää ja lyhyttä syöttä). Enemmän syöttelyä liikkeessä ja liikkeeseen
Pallonhallinta: Mailaote, Lavan käyttö erilaisissa tilanteissa. Peliasennon säilyttäminen sekä kärjenkäyttö
-Miten: Helpot pujotteluradat yhdistettynä maalintekoon, Kokeile välillä harjoitteita joissa pakotetaan nostamaan päätä ylös (Esim. valmentaja pitää kartiota pystyssä. Vauhdin kasvattaminen taidon parantuessa. Kärjen käytön korostaminen kuljettamisessa (Pallo enemmän kämmenellä)
Pelitaktiset asiat
Pelipaikkoja kierrätetään, kaikki opettelevat kaikkia pelipaikkoja
-Hyökkäyspelaaminen:
Tavoite- Hyökkäys pelaamisen perusperiaatteiden ymmärtäminen
-Koko viisikko hyökkää
-Kentän tilojen hyödyntäminen
-Osallistuinko hyökkäyspelamiseen? Käytettiinkö tyhjää tilaa?
Puolustupelaaminen:
Tavoite: Puollustuspelin perusperiaatteiden ymmärtäminen
-Kaikki osallistuvat puolustuspelaamiseen
- Paine pallolliseen (Aika ja tila pois) =Joku menee aina lähelle pallollista pelaajaa
-Osallistuinko puolustamiseen? Kuka painesti pallollista?
U11/U12- käluokasta lähtien joukkue on jaettava aina Kilpa ja Haastaja sarjaan jos vain mahdollista. Peliryhmät voivat kuitenkin harjoitella yhdessä.
Nuoremman ikäluokan pelaajia pitää käyttää aina apuna täydentämään peliryhmiä kuitenkin niin että jokaisen oma ikäluokka on ensisijainen pelipaikka.
Tämän avulla voidaan perustaa esimerkiksi P11 Kilpa ja Haastaja vaikka P11 ikäisiä pelaajia olisi n.20 Lisäksi ristiin pelaaminen nuoresta iästä asti kehittää pelaajia ja tiivistää joukkuetta (valmennus,vanhemmat mukaanlukien) josta on hyötyä vanhemmissa ikäluokissa. (16-21, erityisesti 18 iästä alkaen kun samassa sarjassa pelaa aina 2 ikäluokkaa)
Valmentajille säbämestari koulutus. Valmentajalla SBV 1 käytynä tai käynnissä. Innokkaimille kannattaa jo suunnitella SBV 2 14-ikää varten.Valmentajille säbämestari koulutus
Tytöt ja pojat aloittavat keskenäisen yhteistyön. Vuotta vanhempia tyttöjä voi käyttää apuna poikien peleissä. Vedetään yhteistreenejä ja sekoitetaan peliryhmiä. Pelataan harjoitusotteluja.
1-2 palautekeskustelua pelaajien kanssa. Pieni pintaraapaisu jotta käytäntöön totutuaan. Kysymykset voivat olla esimerkiksi mikä on kivaa, mikä ei ole ollut kivaa ja missä pelaaja on hyvä. Valmennustiimillä n.4 kehityspalaveria keskenään joissa ainakin 2 seuran edustaja paikalla
Pelaajalle pyritään aina kertomaan mitä tehdään ja miksi
Harjoituksissa ja peleissä arvostetaan yrittämistä ja halua kehittyä. Hyviä suorituksia kehutaan negatiivista palautetta ei tarvitse antaa
Joukkueen pelisääntöjen opettelu
Harjoituksissa ja peleissä yritetään täysiä ja loppuun asti
Muiden kunnioittaminen (Kavereiden,valmentajien, vastustajien jne.)