•Salibandyssa pelaaja kohtaa sekä fyysisiä että psyykkisiä haasteita. Pelaajan kehittymisen kannalta on tärkeää, että pelaaja itse tietää suoritukseen vaikuttavat osatekijät ja miten niihin voi vaikuttaa.
•Harjoittelemalla pyritään muokkaamaan urheilijan fyysiset ja psyykkiset ominaisuudet vastaaman asetettujen tavoitteiden vaatimuksia.
•Suorituskyvyn maksimoiminen on mahdollista systemaattisen harjoitusohjelman kautta, joiden pohjana käytetään tieteellistä tietoa. Harjoitteluun sisältyy monia psykologisia , fysiologisia ja sosiaalisia muuttujia, joten harjoittelun ohjelmointi on yksilöllistä
URHEILUSUORITUKSEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
1.FYYSINEN KEHITTYMINEN: ( Käsittää kaiken urheilun perusominaisuudet, kuten kestävyys, voima, liikkuvuus ja koordinaatio)
2.LAJINOMAINEN FYYSINEN KEHITTYMINEN: (Perusomianisuuksien painotus lajia varten, kuten nopeusvoima , voimakestävyys ja nopeuskestävyys)
3.TEKNIIKKA: ( Fyysinen kehittyminen ja lajispesifinen fyysinen kehittyminen yhdessä vaikuttavat kehittymiseen)
4.PSYYKKISET TEKIJÄT : (Itsekuri, rohkeus, pitkäjänteisyys, itseluottamus....)
5.TERVEENÄ PYSYMINEN : (Terveystarkastukset ja sairauksien huolellinen hoito)
6.LOUKKAANTUMISTEN VÄLTTÄMINEN : ( Pohjana hyvä fyysinen kapasiteetti, väsymyksen huomiointi harjoitusohjelmassa)
7.TEORIATIETO : ( Urheilijan tietämys fysiologisista ja psykologisista perusteista liittyen harjoitteluun , ohjelmointiin ja ravitsemukseen lisää keskittymistä ja todennäköisyyttä hyviin päätöksiin urheilun ulkopuolella)