Sivuille on pyritty keräämään nyrkkisäännön omaisesti ne osa-alueet ravinnosta , mitä urheilevan nuoren tulisi saada. Ihmiselle keskeisimpiä ravintoaineita ovat hiilihydraatit, proteiinit,rasvat,kivennäisaineet,vitamiinit ja vesi näitä palasia sopivasti yhdistelemällä keho saadaan toimimaan maksimaalisesti erilaisissa tilanteissa. Terveellinen ruoka koostuu monipuolisista ja värikkäistä raaka-aineista, maistuu hyvälle sekä sisältää riittävästi vitamiineja ja kivennäisaineita.
Terveellisen ruoan kivijalkana toimivat ravitsemussuositukset, jotka luovat ohjeellisen pohjan ruoankäytön ja energiatarpeen arvioinnille. Yleiset suositukset suositukset on laadittu terveille, kohtalaisen paljon liikkuville ihmisille. Täytyy kuitenki muistaa, että yksittäisten ihmisten ravintotarpeet poikkeavat toisistaan, ja että ravitsemussuositukset kuvaavat pitkän aikavälin suositeltavaa saantia, mikä tekee ruoankäytön ja ravitsemustilan arvioinnista aina yksilöllistä.
Ruokavalion suositukset
Hiilihydraatteja ruokavaliosta 50-70%
Rasvaa 20-30% ( 0,5-1g/kg/vrk)
Proteiinia 15-25% (1-1,5g/kg/vrk)
Kuitua 25g/vrk
Harjoittelun teho ja määrä voivat vaikuttaa huippu-urheilijan ravitsemuksen suosituksiin, (Esim proteiinin tai hiilihydraatin prosentti määrää voidaan lisätä tietynlaisen harjoittelun takia) mutta terveellinen ja riittävä ravinnon saanti tukee harjoittelua varmasti tarpeeksi.